pühapäev, 16. veebruar 2014

Meie kooli õpilane Ameerikas: kohalikus koolis õppimine on palju lihtsam, kui Eesti koolides.

                                Annegret Ventsel (paremalt esimene) Green Bay Packers mängul [Foto: Annegreti erakogu]

2013. aasta augusti lõpul läks Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi 10.L  klassi õpilane Annegret Ventsel vahetusõpilaseks Ameerika Ühendriikidesse, Wisconsini osariiki. Nüüdseks on Annegret teisel pool ookeani elanud juba üle poole aasta. Otsustasime sotsiaalmeedia kaudu Annegretiga ühendust võtta ning uurida, kuidas tal läinud on.

Ameerikasse saabudes olid Annegreti üldised esmamuljed väga positiivsed, isegi vaatamata sellele, et tal oli alguses veidi raskusi inglise keelega, olid inimesed väga sõbralikud ja abivalmid!
Annegreti sõnul on vahetusõpilasele välismaal veedetud aasta jooksul väga oluline just nimelt vahetuspere, kus õpilane terve aasta elab. Annegetil endal on vahetusperega vedanud, kellega ta saab suurepäraselt läbi. Annegret on juba seitsmes vahetusõpilane selles vahetusperes, kus 9 aastat tagasi elas tema nõbu (samuti vahetusõpilasena).

Parim asi ongi kool, kool ja veelkord kool.

Ameerikas elades käib Annegret Stevens Point Area Senior High School’is (SPASH), kus käib üle 2000 õpilase ning, mis on Wisconsini osariigi üks suurimaid koole. Praeguseks on kool tema jaoks üks parimaid asju vahetusaasta juures. Esimene koolipäev oli küll päris hirmuäratav, sest koolis oli tol hetkel meeletult palju võõrast rahvast, kuid vaatamata sellele polnud kartmiseks põhjust, sest sealsed õpilased tundsid ise huvi uue vahetusõpilase vastu - tuldi ise juttu puhuma ja küsiti palju küsimusi, eriti Eesti kohta. Annegreti sõnul on Ameerika koolis õppimine palju lihtsam, kui Eesti  koolides ning tuleb ka tunnistada, et parim asi Ameerikas ongi tema jaoks kool, kool ja veelkord kool.

                                [Foto: Annegreti erakogu]

Annegreti kõige huvitavam mälestus, poole veedetud aasta jooksul on kindlasti reis Ameerika Ühendriikide pealinna Washingtoni, kus ta enda sõnul sai tunda uskliku inimese elu. Tema jaoks oli see tore ja uudne kogemus, sest palvetamine on üks nendest asjadest, mida ta Eestis ei teinud.
Peale Washingtoni on ta külastanud ka teisi paiku Ameerika avarustes - Peamiselt on läbi käidud linnad Wisconsini osariigis. Annegret kinnitab, et paremad reisid on alles tulemas!

                                  [Foto: Annegreti erakogu]

Suurt koduigatsust Annegret siiani pole tundnud, pigem soovib neiu, et vahetusaasta oleks isegi pikem. Samas aeg-ajalt mõtleb ta küll oma Eesti sõpradele, perele ja ka Lilleküla kooli peale ning väärtustab rohkem oma vanu klassikaaslasi kellega suhtlema ei kippunud. Veidi suuremat igatsust kodumaa vastu tundis Annegret eelkõige uut aastat vastu võttes. Nimelt USA väikeosariikides uue aasta vastu võtmist lihtsalt ei tähistata niivõrd suure peo ja ilutulestikuga, nagu eestlased, mis tekitas väikese igatsuse kodumaa traditsioonide vastu. Vaatamata sellele on Halloweeni ja muude tähtpäevade tähistamine USA-s vägagi meeleolukas!

USA-s cheerleaderiks!

Eestis elades käis Annegret DanceActi tantsutrennis ning tuleb tõdeda, et teise riiki kolides pole ta oma hobi kaugeltki ära unustanud. Nüüd võtab Annegret osa USA-s cheerleading treeningutest. Trennides on tiimid ja igas tiimis on kaks kaptenit. Iga hooaja jooksul valitakse kaks kaptenit: ühe valib treener ja teise trennikaaslased. Kaptenid jagavad käske, mida nad hüüdma peavad. Tehakse palju tõsteid ja ekstreemsusi. Tantsijatel on spetsiaalsed ergutussõnad, spetsiaalne esinemisriietus ning esinemiste ajal peavad juuksed olema üleval koos lipsuga. Üldiselt on cheerleading Ameerikas rohkem tiimitöö, kui trenn või tants (näiteks, kui haigeks jääda, peab kogu tiimile sellest teada andma). Annegretile endale meeldib eesti cheerleading rohkem, sest tema üheks kireks on tantsimine, mida Eestis võetakse täie tõsidusega.

                                [Foto: Annegreti erakogu]

Vahetusõpilaseks minekut Annegret ei kahetse ja see on üks parimaid asju, mida ta siiamaani teinud on. Soovitab ka teistele minna vahetusõpilaseks. Ükskõik, kuhu riiki minna, uusi kogemusi saad ikka ja õpid tundma uut kultuuri ja keelt. Ameerikasse soovitab minna just sellepärast, et inimesed on nii julged ja avatud, isegi kooli peal tehakse komplimente ja sõbrustatakse. Samuti on koolis ka väga palju spordialasid, millega tegeleda.

Kogu Lilleküla pere soovib Annegretile palju edu edaspidiseks kooliaastaks ja, et ta saaks palju uusi mälestusi ja kogemusi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar