laupäev, 12. aprill 2014

Rammstein pani koolimaja tümpsuma

Saksa keele päev pakkus lusti ja rõõmu kõigile meie kooli "sakslastele" [AndreasT]
Reedel, 11. aprillil, toimus viienda tunni ajal kooli aulas saksa keele päev. Ürituse avasid sketšiga õpetajad Edward Kess ja Vilve Lepik. Peale seda lasti kuulamiseks mitu erinevat saksakeelset laulu, mille sõnad olid ekraanil, et igaüks saaks kaasa laulda. Pärast lõbusat ühislaulmist astusid üles õpilased oma esitustega, mille eest iga rühm sai ka auhinna.

Üheteistkümnendad klassid esitasid oma versiooni loost „Kleiner Hai“, millel Youtube'is on üle 20 miljoni vaatamise. Kümnendate klasside poolt tulid lavalaudadele tuntud Saksamaa metalbändi Rammstein lugu „Rosenrot“ ja veel üks video imiteerimine Youtube'ist, mis näitas, kui erinevalt kõlavad saksakeelsed sõnad teistest keeltest. Peale õpilaste lugusid esitasid saksakeelse dialoogi õpetajad Kersti Seeba ja Annika Vilu ning ürituse lõpetuseks näidati videot, kus kujutati kõike Saksamaaga seonduvat.

Pärast saksa keele päeva lõppu algas saksateemaline Kuldvillaku mäng. Võistkonnad olid jagatud klasside järgi kolme rühma. Küsiti erinevaid eestikeelseid sõnu ja fraase, mida pidi tõlkima saksa keelde. Küsiti näiteks nädalapäevi, numbreid ja küsimusi. Terve mängu vältel oli juhtival kohal kaheksas klass, seitsmes ja kuues klass olid üsna tasavägised, kuid lõpu poole teenis seitsmes klass endale tublisti punkte juurde. Lõppseisu järgi jäi 3900 punktiga esimeseks kaheksas klass, 1100 punktiga teiseks seitsmes klass ja 900 punktiga kolmandaks kuues klass.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar