reede, 28. veebruar 2014

Eksperiment: Kust saab kiiremini kooli!, kas Marja või Tedre peatusest?

Lilleküla Gümnaasiumi läheduses on kaks bussipeatust: Tedre peatus ja Marja peatus. Kooli tulles on õpilastel peatuste osas kaks valikut:
Esimene valik tulla Marja peatusest trolliga nr 1 või 5 või bussiga nr 16, 33 või 26.
Teine valik tulla Tedre peatusest trolliga nr 3,4 või 9 või bussiga nr 24 või 24.

Viimaste aastate jooksul on levinud koolimüüt, et Marja peatusest saab kiiremini kooli. Lilleküla press võttis probleemi enda kätte ning järgnevas eksperimendis selgitame välja tõe.

Alustasime liikumisega Marja (Mustamäe poolsest) peatusest ning pärast nelja ja poolt minutit olime päral. Täpselt kulus meil aega, et kooliukseni jõuda 04:32 minutit. Kuna tänav oli õpilasi täis ning teiselt poolt tulevaid õpilasi oli tunduvalt vähem, siis võib järeldada, et õpilased eelistavad kooli tulla pigem Marja peatusest.

Hiljem tulime Tedre (Kesklinna poolsest) peatusest sama kiire sammuga, kui olime seda teinud ennem. Kohale jõudes oli aega kulunud peaaegu kaks korda rohkem. Täpsemalt kulus aega 08:45 minutit. Tulemused ei olnud üllatavad.

Lõppkokkuvõttes saab Lilleküla Gümnaasiumisse kiiremini Marja peatusest ning müüti me murda ei suutnud. Omaltpoolt soovitame eelistada aja kokkuhoiu mõttes tulla Marja peatusest, kust jõuab kaks korda kiiremini kooli, kui Tedre peatusest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar