reede, 28. veebruar 2014

Arvamus: 2014. aasta taliolümpia oli Eestlaste jaoks kõike muud, kui õnnestumine.

Nüüdseks on 2014. aasta Šotsis, Venemaal toimunud olümpiamängud läbi. Ka meie koolis peeti olümpiamängude puhul olümpianädal ning ka üldiselt on olümpiamängud Eestlaste jaoks olnud sage jututeema, mistõttu otsustasime ise avaldada arvamust selle aasta taliolümpia kohta.

Kahjuks peame kurbusega tõdema, et 2014. aasta taliolümpia oli Eestlaste jaoks leebelt õeldes põrumine. Parima suusaala esindaja oli väliseestlane Warren Cumming Smith, kes saavutas mäesuusatamises 26. koha. Murdmaasuusatamises TOP 30 kohast ükski Eesti sportlane individuaalselt midagi märkimisväärset ei saavutanudki. Selleks, et aru saada, kuhu Eesti talisport on langenud, tuleb vaadata mitmenda koha me Sotšis osalenud riikide seas saime, arvestades parimat individuaalvõistluse kohta. Kui Brasiilia, Tšiili ja isegi Paraguai meile suusaaladel pika puuga panevad, siis võib öelda küll, et Eesti pole enam suusariik.

Kõvasti tekitas piinliku olukorda ka laskesuusataja Kadri Lehtla, kes unustas laadida oma relva enne olümpiastarti. Hiljem proovis veel piinlikult muiates juhtumit selgitada, peamiselt fraasidega ''Ma ei tea''. Nagu ikka suutsid ka teised põrujad leida endale vabandusi: ei olnud valmis, ei jaksanud sõita jne. Kuid kuidas ei saa olla nelja aasta kõige tähtsamaks võistluseks valmis? Samal ajal ülejäänud riikide sportlased saavad hooaja parimaid tulemusi ja kõik on tippvormis, kuid Eestlased ei jaksa sprindirada lõpunigi sõita.

Õnneks oli ka veidi eredaid mälestusi, näiteks laskesuusataja Grete Gaimi erilised ja silmapaistvad läätsed, mis said ülemaailmsetes väljaannetes suurteks uudisteks. Samuti oli tubli meie noor kahevõistleja Kristjan Ilves, kes suutis olla pikka aega hüppevooru liider. Positiivne oli ka uudis, et Montoni poolt disainitud Eesti koondise taliolümpiamängude riidekollektsioon valiti paremuselt teiseks.

Kokkuvõttes oli siiski Eesti olümpiasportlaste esitus mannetu ja peab lootma, et 4 aasta pärast, kui olümpiamängud on juba Lõuna-Koreas, on noored Eesti sportlased jalad alla saanud ning on leitud ka uusi talente, kes hakkavad tegema maailmaklassi tulemusi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar