neljapäev, 5. detsember 2013

Ajakirjandusest ja televisioonist koos ainulaadse Maire Aunastega

Foto: Maire Aunaste rääkis TLG õpilastele enda tööst ja elust [MattiAivarL]

Neljapäeval (5. detsembril) külastas meie kooli tuntud telenägu Maire Aunaste, kes rääkis gümnaasiumi õpilastele enda kujunemisest ja televisiooni jõudmise pikast teekonnast.

Maire Aunaste, kelle arvates on teismeliseiga raskeim aeg elus, rääkis oma lapsepõlvest, kooliteest ja kujunemisest tuntud telenäoks. Külaline rääkis oma tööst televisioonis ning uue ja originaalse saate loomise meetoditest. Andis nõuandeid, kuidas käituda saatejuhi positsioonil olles ja mida teha, et saatekülalised end samuti mugavalt tunneksid.

Üks omapärasemaid asju tema tööviisi juures, mida tema sõnul ükski teine saatejuht ei tee, on järgmine: ta kohtub alati oma saatekülalistega enne saadet ning vestleb nendega ja tunneb nende vastu siirast huvi. Aunaste soovitab noortel meediahuvilistel mitte kunagi üle mõelda – kui olla liiga kinni oma ettekirjutustes, ei tule miski loomulikult ega hästi välja.

Foto: Aunaste meelest tuleks julgeda olla sina ise [RasmusM]

Televisiooni kohta ütleb ta nii: „Minu arvates on televisioon lihtne, tore ja vahel ka kasulik.“

Hetkel tegeleb Aunaste uue saate jaoks ideede kogumisega. Ta ütles, et ideede kogumisel tuleb enim kasuks televiisori vaatamine, sest sealt näeb, millised ideed on veel tegemata.

Õpilased said ka võimaluse küsida Aunastelt kõike seda, mis neid televisiooniga seoses huvitab ning külastuse lõppedes andis kooli huvijuht külalisele mälestuseks kingituse.

Maire Aunaste soovitus kõigile noortele oli mitte karta ja julgeda olla nad endid.

Tema uus saade "Pühapäev!" läheb esmakordselt eetrisse 2. märtsil ja sellest ning veel paljustki muust räägib Aunaste täpsemalt meie videointervjuus siin all!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar