kolmapäev, 14. mai 2014

Levandi rääkis spordi probleemidest

Anna Levandi oma abikaasa Allariga [Presidendi kantselei; Wikimedia]


Kolmapäeval (7. mail) külastas meie kooli endine iluuisutaja ja praegune treener Anna Levandi, kes rääkis õpilastele oma elust, suhetest meediaga ja otseloomulikult iluuisutamisest.

Anna Levandi sündis Moskvas ning oli Nõukogude Liidu koondise iluuisutaja. 1898. Aasta olümpiamängude ajal kohtas ta kahevõistleja Allariga. Neil tekkis suhe ja Anna kolis Eestisse. Allari perekond võttis Anna soojalt vastu ning ta sattus peatselt meedia huviorbiiti oma rahvuse tõttu. Annal oli raskusi keelega, kuid Allari tihedate spordilaagrite tõttu jäi Annal aega eesti keele õppimiseks. Lühikese aja jooksul oli Annal eesti keel hästi suus.

Peale seda, kui Anna oli andnud oma esimese eestikeelse intervjuu, sattus meedia tähelepanu jälle talle, sest kõik imestasid kuidas on võimalik keel omandada nii lühikese aja vältel. Tähelepanu alt minema saamiseks elas noorpaar mõned aastad Norras.

Eestisse naastes sai Allarist kahevõistluse peatreener, kuid Anna jäi endiselt töötuks. Järgnevate aastate jooksul kolisid nad Õismäele, kuhu rajasid Rocca al Mare uisukooli, kus Anna alustas oma treeneri karjääri. Allar loobus treeneriametist ja otsustas äri kasuks, et perele suuremat raha teenida, sest tema arvates ei saa treenerid piisavalt raha.

Anna Levandi sõnul on Eesti spordi probleemiks on „liigne demokraatia.“

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar