esmaspäev, 24. märts 2014

"Kruvikeeraja" käis Saaremaal!

"Kruvikeeraja"
[Foto: Andres "Ande" Jakovlev]

15. - 17. märtsil osales meie kooli näiteringigrupp "Kruvikeeraja" Saaremaa miniteatripäevadel. Sellel aastal mindi festivalile Stephen Kingi "Carriega".

"Kruvikeeraja" on TLG näitering, mis tegutseb juba 8. hooaega. Kogu aeg on olnud juhendajaks Andres "Ande" Jakovlev, kes kunagi õppis meie koolis. Sellel hooajal kuulub teatritruppi 12 gümnaasiumiõpilast: 12. klassist Siim ja Sille, 11. klassist Keidi, Janar, Kristo, Liina, Milla, Joosep ning 10. klassist Lars, Anna-Maria, Kaarel ja Jim.

"Carrie" räägib ühest USA keskkooli lõpuklassis käivast tüdrukust, kellel on usuhull ema ja kes on kannatanud terve elu kiuslike klassikaaslaste terrori all. Nüüd, viimases klassis, kutsub teda lõpuballile kooli kõige ilusam poiss. Carriele tundub, et enam ei saa miski teda heidutada, kuid siis tehakse temaga midagi, mida ta enam ei andesta.

Tegime ka intervjuu 11. klassi õpilase Millaga, kes oli peaosatäitja:

Jäid enda esitusega rahule? Kuuldavasti said ka näitleja eripreemia. Olid ka üllatunud?
Vahetult peale etenduse lõppu oli küll selline tunne sees, et ma andsin endast kõik ja ma võin vast endaga rahul olla. Kui aga žürii juures välja tuli, et see kohe kuskile ei kõlvanud, siis tekkis küll selline tunne, et nojah ilmselt oleks ikkagi pidanud veel rohkem pingutama. Eripreemia tuli seega ikka väga suure üllatusena, sest et ega ma seda küll ei tundnud, et ma nüüd tõesti midagi väljapaistvat oleksin teinud.

Kui palju tööd pidid endaga tegema, et laval tuleks sinust välja tõeline Carrie?
Enne praktiliste proovide algust oli mitu proovi, kus istusime kaasnäitlejate ja juhendajaga koos ning arutasime oma karaktereid läbi, et neid mõista ja nendega samastuda. Ma usun, et see oligi ainuke tõeline töö mis ma selleks tegin, sest kui kord tekst juba ees oli, siis oli emotsioon/käitumine enam-vähem automaatne.

Kas sul oli ka lavanärv sees? Kui oli, siis palju see segas või aitas sind etenduse ajal?
Kuna etendus oli teisel päeval, siis esimesel päeval saabudes ei olnud see mõte, et me juba järgmine päev lavale peame minema päris kohale jõudnud. Teisel päeval oli tegemist nii palju, et ei jõudnudki väga pabistama hakata. Kui me aga ükskord juba kõik lavale olime valmis minema ja pikka aega ootama pidime, siis jõudis see õige närv sisse. Kui aga esimene stseen tehtud oli, siis polnud enam aega midagi närvitseda ja tuli korralikult keskenduma hakata. Ei ütleks, et see mind kuidagi seganud või aidanud oleks. Rohkem oli see nagu loomulik asi, mille tulemist ma ette tunnetasin.

Kuidas Saaremaal meeldis? Kas sul on plaanis minna ka tuleval aastal "Kruvikeerajasse"?
Saaremaa oli hea just selle pärast, et seal sai lihtsalt kolm päeva olla ja mitte midagi teha, sest ega see vaheaeg eriti puhkamiseks ei olnudki, rohkem oli ta nagu vaba aeg, et koolitöid teha. Kruvikeerajasse on kindlasti plaan järgmine aasta uuesti minna, sest raske oleks kõigist nendest toredatest inimestest seal lahti öelda.

"Carrie" valmis Saaremaa jaoks ja proove tehti ligi 3 kuud. Esialgu pole kavas sama etendusega enam lavale tulla.

Kava
[Andres "Ande" Jakovlev]

Saaremaa miniteatripäevad on kooliteatrite vanema astme festival, mis kasvas välja 1992. aasta vabariikliku festivali alternatiivüritusest. Miniteatripäevad toimuvad traditsiooniliselt Saaremaa Ühisgümnaasiumis - seal elavad ka kõik osalised festivali ajal.

Jälgige "Kruvikeeraja" tegemisi facebookis: https://www.facebook.com/tlg.kruvikeeraja?fref=ts

TLG meediablogi soovib igatahes omalt poolt "Kruvikeerajale" jõudu ja jaksu edaspidiseks!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar