kolmapäev, 5. märts 2014

Filmitund põhikoolile ja gümnaasiumile!

Esmaspäeval (3. märtsil) toimus põhikooli 8-9 klassidel filmi vaatamine. Teisipäeval oli kord gümnaasiumi 10-11 klasside käes.

Kahel päeval näidati kahte erinevat filmi, mis olid venekeelsed ning eesti subtiitritega.

Põhikooli filmiks osutus "1814", mis on reaalsetel sündmustel põhinev film. Tegelasteks olid 14-18 aastased poisid, kes õppisid keiser Aleksander I lütseumis.

Tsarskoje Selo linna ümbruses toimuvad salapärased mõrvad. Tapja küüsi on alati jäänud noored naised. Peategelased, noored koolipoisid, asuvad õhinaga kurjategijat otsima.

Need poisid jäädvustavad ennast tulevikus oma luulega vene kirjanduse ajalukku. Kuid aastal 1814 on nad veel tavalised kooliõpilased ja päevavargad, teevad õpetajate kulul nalja, joovad, peavad kahevõitlusi ja segavad ennast igasugustesse kahtlastesse ettevõtmistesse.

Poistekamba liige on ka noor Aleksander Puškin, kellest kujuneb välja üks moodsa vene kirjanduse rajajatest.

Gümnaasiumi film oli "Siberi habemeajaja". See räägib Ameerikast pärit Jane Callahanist, kes armub armeeohvitserisse, Tolstoisse, pärast seda kui nad rongil kohtuvad.

Jane sõitis Venemaale, et tutvustada uudset aurumasinat, mida Ameerikast pärit ettevõtjad tahtsid Venemaale müüa. Jane hülgab oma karjääri ning ta elab Tolstoiga järgmised aastad Siberis paguluses, kus nad arendavad metsatööstust.

Esimese filmi täispikkus oli 1.4 tundi. Teise filmi täispikkus oli koguni 3 tundi ja seetõttu jäid mõlemad filmid pooleli.

Korraldajaks oli vene keele õpetaja Julia Mihhailova. Ta rääkis, et valiti just need filmid, sest nad olid eakohased ja huvitavad. Samuti taheti esimese filmiga põhikooli õpilasi kurssi viia vene luuletaja Puškini lapsepõlvega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar