neljapäev, 19. detsember 2013

Gümnaasiumi jõulupeo Eurovisioonil võidutses 11.R Dana Internationaliga

Foto: Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi jõulupeo Eurovisiooni võitjad 11.R klassist [RasmusM, AndreasT] 
Neljapäeva (19. detsembri) õhtul peeti kooli aulas maha traditsiooniline gümnaasiumi jõulupidu, mis sel aastal toimus Eurovisiooni lauluvõistluse tähe all. Ürituse pani kinni Iisraeli esindanud 11.R klass Dana Internationali 1998. aasta võidulooga "Diva".

Kooliblogi ajakirjaniku Kristo arvustus selleaastasest jõulupeost:

Korraldajateks olid tänavused abituriendid ning õhtujuhiks oli valitud Rasmus Vaik. Ürituse formaat nägi ette järgmist: iga klass tõmbas juhusliku loosiga ühe riigi, misjärel tuli klassil omakesksis valida üks selle riigi Eurovisioonil ettekandele tulnud lugu ning sellest siis esitada enda jaoks kohandatud versioon. Ainsaks loominguliseks piiranguks seati see, et lood tuli osalejaklassidel laulda lava peal ise, sellest aspektist vaadatuna erines üritus teistest koolis traditsiooniks saanud võistlusest näiteks inglise keele päeval, kus kujunevad võistlusnumbrid tihtilugu playboxi-formaadis esitlusteks. 

Kui kooli kõrgema astme klassid olid neile ettenähtud laudade taha endid ära paigutanud, võis võistlus alata. Avapaugu andis 12A klass, kelle riigiks oli Venemaa. Avanumber paistis silma erinäolise lavalise kujundusega - nimelt oli laval isevalmistatud klaver, mida rekvisiidina efektiivselt ära kasutati.

Foto: Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi jõulupidu pakkus lusti ja põnevust [RasmusM, AndreasT] 

Seejärel esines 9A Soome teadatuntud 2006. aasta võidubändi Lordi looga, mis pakkus omaltpoolt üsnagi sünget olustikku. Kolmandana esinesid 9B klassi esindajad, kes loosiga Iirimaa olid tõmmanud. Etteaste küttis publikut hea liikuvuse ja hoogsusega. 

Nende järel oli end valmis seadnud 9C klass, kes esitasid 4-liikmelise grupina piraadilugu. 10R tuli lagedale Islandi loo näol leidliku koreograafiaga, seejuures leidlikkust näitas ka nende lipukandja, kes saalis ringi liikus. Järgmine esineja oli kava kohaselt 11R Iisraeli eurolauluga, ent tehniliste probleemide tõttu ei saanud nad veel esineda. Tehti seega paus ning kui selgus, et neil läheb siiski veel aega, asus esinema järgmine klass, kelleks oli 12B. Nad parodeerisid Ukraina laulu ning jätsid nauditava tervikuna põhjalikult läbi mõeldud etteaste mulje. Säravas kostüümis eeslaulja aitas tublisti publiku üleskütmisele kaasa ning pälvis suured ovatsioonid. 

Seejärel oli 11R valmis esinema ning nende etteastet iseloomustavateks märksõnadeks oleksid osaliselt alasti keha näitavad mehed ning kõrged vokaalid. Seejuures oldi tehtud ka nutikas lauluvalik - Viva la Vida - mille refrään oma mõjususe ja tuntusega publiku kaasa laulma pani. 

Foto: Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi jõulupidu pakkus lusti ja põnevust [RasmusM, AndreasT] 

11R meeleoluka esinemise arsenalist ei puudunud ka õli, mida esinejad üksteisele laval peale hõõrusid. Viimasteks esinejateks olid õpetajad, kes samuti võistlusest osa võtsid ning sugugi õpilastele alla ei kavatsenud jääda. Õpetajad esitasid duetina norra keelset lugu, mis paistis silma oma vokaalse poole pealt, seejuures oldi lauldes kõrvupaitavalt sünkroonis ning ka laulusõnad olid õpetaja Mäel ja Mattol täielikult peas. 

Seda, et õpetajate esinemine läks kooliperele hinge, näitas vaatepilt saalist, kus kogu aulatäis rahvast seisis püsti ja plaksutas elavalt kaasa. Pärast etteastete lõppu toimus hääletus. Klassid olid laudkondadena üle saali jaotatud ning igal klassil oli võimalus valida, kellele lähevad 8, 10, 12 punkti. 

Sellal, kui toimus punktide lugemine, tuli saali jõuluvana ning jaotas kätte klassijuhatajatele kingitused. Loeti luulet, lauldi ja klassid elasid oma klassijuhatajatele kaasa. Kui klassid oma punktide jaotamise osas selgusele olid jõudnud, pandi tööle prožektor ja algas otseülekanne punktide jaotamisest, kus iga riigi esindaja suusõnaliselt endi poolt antud punktid ette kandis, nii nagu Eurovisioonil ikka kombeks on. 

Pärast emotsiooniderohket punktide jaotamist selgitati välja võitjariigid: 3. kohta jäid jagama Iirimaa (9B) ja Norra (õpetajad), 2. koha saavutas Ukraina (12B) ning võitjaks kuulutati sel korral Iisrael (11R), kellelt seega järgmise aasta peo korraldamist võib oodata. 




Kõiki esitusi on võimalik vaadata meie blogi Youtube' leheküljelt siit!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar