neljapäev, 12. detsember 2013

Aabitsaooperiga kooli ajalukku

Foto: 1.D klass ja nende õpetaja Annely Ristikivi [RasmusM] 
Neljapäeva (12. detsembri)  hommikul, kui enamik õpilastest juba usinalt tundides õppis, korraldas loominguline 1.D klass õpetaja abiga jõulumeeleolu loomiseks lühiooperi.

Lühiooperi pealkirjaga „Onu Heino valge puudel“ kandis ette rõõmsameelsetest esimese klassi õpilastest koosnev koor. Muusikapala rääkis onu Heinost, tema valgest puudlist ja naabritädi Kaist, kes loo lõpuks kõik ühiselt ja vahvalt jõule tähistasid.

Mudilastel olid peas päkapikumütsid ja kohal olid ka onu Heino, valge puudel ja naabritädi Kai. Lauluviis oli laste endi poolt välja mõeldud, mis tõi omakorda meeldivat erilisust.

Klassijuhataja Annely Ristikivi ütles kooliblogile, et on seda jutustust „Aabitsas“ juba aastaid näinud, kuid pole kunagi varem mõelnud, et võiks sellest midagi nii toredat leiutada. Kuna aga 1.D klass on muusika ja matemaatika klass, otsustas südi õpetaja, et jõulumeeleolu loomiseks võiksidki lapsed jutu just ooperina esitada.

Õpetaja Ristikivi sõnul olid põngerjad esialgu väga arglikud ja tagasihoidlikud, kuid iga korraga hakkasid nad harjutamist aina rohkem nautima. Kooliblogiga rääkinud laste sõnul meeldis neile väga ooperis kaasa lüüa ja nad arvasid, et see oleks võinud kesta kauemgi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar