laupäev, 19. oktoober 2013

Randpere, Anvelt, Kross või Savisaar? Keda toetab Tallinna Lilleküla Gümnaasium?

Mosleminaine








 
A-meediablogi värskest internetiküsitlusest selgub, et Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi gümnasistidest enim soovib kodulinna Tallinnat juhtima IRL-i linnapeakandidaat Eerik-Niiles Krossi. Kõige vähem sai hääli aga hetkel võimul oleva Keskerakonna meerikandidaat Edgar Savisaar.

Üldtulemuste järgi sai kõige rohkem ehk 40% gümnasistide häältest Isamaa ja Res Publica Liit ja Eerik-Niiles Kross, talle järgneb Reformierakonna kandidaat Valdo Randpere 29 protsendipunktiga.

Parempoolsetele erakondadele (IRL ja RE) läkski enamik häältest – 69%.

Kolmandat ja neljandat kohta jagavad võrdselt kõigest 8% sotsiaaldemokraatliku erakonna meerikandidaat Andres Anvelt ja Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda esindav Mart Helme.

Viimaselt ehk viiendalt kohalt leiame Keskerakonna, keda toetab kõigest 5% gümnasistidest. 10% hääletanutest toetab aga mõnda valimisliitu.

Üldtabel ka sektordiagrammina: 

Mosleminaine

Kui vaadata igat klassiastet eraldi, leiame samuti mitu huvitavat tõika: erinevalt teistest toetab 10. klassidest enamik õpilasi IRLi asemel hoopis Reformierakonda (50%), kuid sotsiaaldemokraatlikku erakonda ei toeta seal keegi. 12. klassidest ei toeta keegi aga erinevalt kõigist teistest klassidest Keskerakonda, ülekaalukalt juhib seal IRL (75%).

Ka sektordiagrammidena: 

Mosleminaine
MosleminaineMosleminaine





































Ja veidi statistikat ka hääletanutest: 53 protsenti olid meessoost ja 47 protsenti naissoost. Klassiastmetena: hääletanutest 52 protsenti 11. klassidest, 24 protsenti 10. klassidest ning 24 protsenti 12. klassidest. Kokku võttis A-meediablogi valimisküsitlusest osa 77 gümnasisti.

Ka sektordiagrammidena:

Mosleminaine
Mosleminaine

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar